Премини към основното съдържание

Важни въпроси при закупуване на имот

Важни въпроси при закупуване на имот

Снимка на жена и дете

Ето няколко важни въпроса, свързани със закупуването на имот

1) Вижте имота лично, като винаги можете да поискате втори или дори трети оглед. Реалността понякога се различава от снимковия материал.

2) Консултирайте се с юрист, който е запознат с този тип сключване на сделки ( ако имате колебания, бихме могли да Ви насочим към специалисти в областта).

3) Изискайте копие от нотариален акт в четим вид, което да предоставите на юриста с които сте избрали да работите. Той от своя страна ще извърши необходимите проверки относно документалния статус на имота.

4) Всякакви плащания свързани с покупката или наемането на имот (капаро, първоначална вноска, наемна цена и др.) е най-добре да заплащате по банков път. Ако все пак се налага да правите разплащания в брой, винаги трябва да изисквате разписка и по възможност пред свидетели.

5) Не инвестирайте в имот, преди да сте проверили неговата документация и да сте се консултирали с юрист.

6) Проверете дали за даден имот има данъчни задължения (смет, ток, режийни). След добиване на собственост най-вероятно ще бъдат приписани на Вас.

7) Доверявайте се на хората, но проверявайте информацията. Говорете със съседи. Вижте общото състояние на блока. Проверете дали има асансьор и в какво състояние е той. Нерядко ще чувате звуци от неговото движение, в случай че вземете апартамент в близост до асансьорна шахта.

imotbezbroker.bg